


כאן תש"ח
פרוייקטים נוספים
חכימא
אין כמו סיפור טוב ללכת איתו בחיים ואנחנו בחכימא מבקשים לספר לכם סיפורים טובים.
אנחנו אוהבים את מעשיית החכמים הספרדית-מזרחית כי היא מיוחדת במינה. היא מלאת חכמה, נטועה בחיים, יש בה חום אנושי, עומק וקלילות ועולם ערכי עשיר ופתוח, והיא מבקשת ליצור עולם רוחני שקרוב מאוד להוויות היום-יום שלנו.
ולמרות שיש לסיפורים האלה כל כך הרבה לתת לנו - לצערנו לא רבים מכירים אותם. הסיפורים עברו מפה לאוזן, או שהם נחבאים בתוך ספרים נדירים, ואולם עד היום לא היה נסיון משמעותי לאסוף את הסיפורים למקום אחד ולהנגיש אותם לחברה הישראלית.
אז אחרי עבודה מאומצת אנחנו שמחים להגיש לכם את חכימא.
הסיפורים שאספנו עוסקים במשפחה, קהילה, ובערבות הדדית, בצדק וצדקה בתפילה וחגים ומנכיחים את הרוח הספרדית-המזרחית המתונה. הוספנו גם מאמרים סרטים, איורים, ופיוטים ואנו תקווה שנצליח במעט לתקן עיוות של דורות ולהנגיש בצורה חדשנית וקלה את אוצרותיה של התרבות היהודית- מזרחית.
אז – רשת ארכיוני ישראל
במדינת ישראל קיימים מאות רבות של ארכיונים בעלי עניין ציבורי, היסטורי ולאומי מובהק, האוצרים מקורות היסטוריים שאין שני להם ומתארים את תולדות מדינת ישראל, את סיפורה מאז ראשית היישוב העברי ואת התנועות והאישים שפעלו בה. כמה עשרות מן המובילים שבהם מציגים כעת, במסגרת פורטל "אז", מיליוני פריטים הנחשפים לראשונה על גבי הרשת.
בית לזמר העברי
אתר "בית לזמר העברי", כשמו כן הוא, משכן לשירים עבריים. לכל שיר באתר יש "דף שיר" המכיל, נוסף על ביצועים ופריטים אחרים, גם נושאים קשורים, הערות תוכן ומילים, והכול מונגש בצורה נעימה וידידותית.בשלב ראשון, נבחרו לאתר כ-10,000 שירים, רובם המכריע משנות ה-50 וה-70 של המאה העשרים. השירים הנבחרים הוקלטו במקור ב"קול ישראל" וההקלטות הגיעו לספרייה לצורך הצלה ושימור. כיום, הדיגיטציה של האוסף מאפשרת גישה מקוונת לפריטים, אך בגלל מגבלות של זכויות יוצרים, אי אפשר להנגיש את כולו.האתר פותח צוהר למגוון מוזיקלי רחב ועשיר משנות הזוהר של הרדיו הישראלי. האוסף כולל שירים בסגנונות שונים: טנגו, ג'אז, מוסיקה אמנותית, ראשית הרוק, מוסיקה מזרחית ועוד.